keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

River island



Tällaisen projektin löysin joulun alla eräältä Kouvolan kirpparilta. Laukku on River island -ketjuliikkeestä. Ostospaikkoja netin lisäksi löytyy mm. Briteistä, Jenkeistä ja Australiasta. Ihastuin ketjuun parin vuoden takaisella Lontoon reissullani.Paikka oli silloin täynnä turkoosia, meriaiheisia vaatteita ja asusteita; ja vielä melko edullisesti.


Ihastuin tähän ensisilmäyksellä, mutta 16 €:n hinta laukusta, jonka sisusta oli törkyistäkin törkyisempi sai kellot kilisemään päässäni. Yleensä kun en kirppiksiltä osta mitään kallista, vain muutaman euron juttuja, kun tuotteet kerran ovat käytettyjä. 



Tuossa yön yli pähkäillessäni päätin kuitenkin lähteä aamulla ostosreissulle sitä hakemaan. Keksisin varmasti jotakin sisukselle, sillä laukku oli niin minua, että se oli pakko saada! :)



Kotiin päästyäni ajattelin tyynenä ottaa pussukkani kouluun seuraavana päivänä, ja hypärin aikana keskittyisin siihen paremmin. Lokerostani löytyikin helmiäisen sävyistä satiinia, ja samassa päätin ratkoa vuoren irti laukusta. 


Tein satiinista uudet palat vuorin kaavoilla, ja aikani leikeltyä olin tyytyväinen. Sisätaskutkin kännykkäpusseineen sain ommeltua kiinni.


Huoleni alkoi näkyä siinä vaiheessa kun oli aika kiinnittää vuori laukkuun. Koneen alle sitä ei voinut laittaa, mutta pussi oli jotenkin saatava laukun sisälle siististi. 


Olin jo turvautua liimaan, kun löysin tämän neulan kotoa tuomistani tavaroista. Käsin kiinnittämiseen meni ikä ja terveys, mutta sain ainakin siistiä jälkeä. Tekonahka kun ei ole se kaikista helpoin materiaali työstää...


Vuori sopii uuteen tyyliin paremmin, ja laukkukin tuntui muuttuvan arvokkaammaksi muutoksillani. Ja sehän pysyy siistinä, minulla kun ei ole tapana pitää puuteria tai huulipunaa laukussani irrallaan.


Laukkua voi kantaa joko kultaisista kahvoista [olenko koskaan hehkuttanut, kuinka rakastan kullan ja turkoosin yhdistelmää? ;)], tai olkahihnasta. Tämä on näpsäkkä mm. shoppausreissulle, leffaan ja myös juhliin!

Vaatetta tai mitä tahansa muuta, hieman kalliimpaa tuotetta ostaessaan kannattaa laskea tuotteen käyttöhinta. Esimerkkinä tuhannen euron merkkilaukku: jos tuotetta käyttää joka päivä vuoden ajan, hintaa tulee päivää kohden 2,73€.
Toinen tapa laskea kulutusta,on joka käyttökerralla puolittaa ostohinta. Eli esim. river island -laukulleni viidellä käyttökerralla hintaa jäisi 50snt. 

No anyways, kumpaa tapaa tahansa käyttäen tämä laukku on minulle jo ilmainen. Tavallaan. :)
Olen silti tehnyt virheitäkin ostaessani tuotteen, jota on pitänyt hieman parannella, mutta se onkin jäänyt tekemättä. Tämä laukku oli kallein sellainen tuote, jonka ostaessani olen tiennyt, että sille pitää jotakin tehdä. Eli aikaisemmat, noin neljän euron menetykset eivät ole budjettiani kaataneet. Muista silti miettiä ennen jokaista ostopäätöstäsi, tuletko tekeemään tuotteeseen vaatimasi muutokset, ja tuletko huoltamaan sitä sen tarvitseman määrän?

Love ya!
Tiia :)<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti